S7-1200 PLC İÇİN HANGİ RAY KULLANILMALIDIR?

PLC kullanıcılarının ilk karşılaşacağı soru PLC’nin panoya montajıdır. Panoya montaj raylarla yapılır ve Siemens farklı PLC modelleri için farklı ray tipleri sunmaktadır. Raylar panoya vidalanır ve ray üzerine de sigorta, kaçak akım röleleri, akım sınırlayıcılar, güç kaynağı, CPU, işaret modülleri, haberleşme modülleri vs. monte edilir. Ray katları arasına kablo kanalları yerleştirilir ve kablolama yapılır.

S7-1200 PLC’nin tüm modelleri (CPU), ek giriş/çıkış modülleri (SM) ve haberleşme modülleri (CM&CP) DIN standardı olan 4,3 mm yüksekliğe sahip raya monte edilmektedir.   Bu da Siemens’in standartları çizilmiş sınırlar içinde kaldığını göstermektedir. DIN rayı piyasada sigorta rayı veya pano rayı olarak isimlendirilmektedir. Ucuz maliyeti, hafifliği, kolay işlenebilirliği ve hızlı monte edilebilirliği panocuların dostu olmasını sağlamıştır.

CPU’nun soğuyabilmesi için çevresinde yeterince boşluk bırakılmalıdır. Pano montajı yapılırken CPU’nun üst ve alt kısmında en 25 mm boşluk bırakılması yeterli olacaktır. Monte edilen ürünlerin ağırlığına bağlı olarak sarkma ve eğilme olmaması için ray 75 mm’de bir pano taban sacına vidalanmalıdır.




#S7-1200 PLC    #S7-1200 Ray

#S7-1200 PLC İÇİN HANGİ RAY KULLANILMALIDIR