“SIVI SEVİYE KONTROL CİHAZLARI VE KOMPANSATÖRLER” WEBİNARI DÜZENLENDİ

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2019 yılı İmalat Sanayiine Yönelik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde yürüttüğü, TR42/19/MESLEK/0032 kodlu, "İmalat Sanayiinde Kullanılan Yüksek Üretim Teknolojilerinin Ön Lisans Eğitim Programlarına Adaptasyonu” projemiz kapsamında 11.06.2020 tarihinde "Sıvı Seviye Kontrol Cihazları Ve Kompansatörler” konulu webinar düzenlenmiştir.

Moderatörlüğünü Öğr.Gör. Uğur YÜCEL’in yaptığı webinarda, proje iştirakçi firmamız Kayse End. Mam. San. Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Yunus ÖZCAN ve Kayse End. Mam. San. Tic. A.Ş. İstanbul Bölge Müdürü Atakan YÖRÜK konuşmacı olarak katılmıştır. Webinar online ortamda zoom platformu ile gerçekleştirilmiştir.

Atakan YÖRÜK, borularda ısıl genleşme ve gerilmeleri engellemek için kullanılan metal körüklü eksenel kompansatörleri ve dıştan basınçlı kompansatörleri, deprem gibi sarsıntılı ortamlarda boru hatlarını koruyan limitrotlu dilatasyon kompansatörleri, kardan mafsallı deprem kompansatörleri, u-flex omega tip dilatasyon hortumu, v-flex omega tip dilatasyon hortumu, esnek metal hortumların tasarımı, imalatı ve kullanımı hakkında bilgi verdi.

Sıvı seviye kontrol sistemleri başlığı altında da, manyetik seviye göstergeleri, seviye kontrol cihazları, limit şalteri, kontrolörler, dijital kontrolörler, yüksek sıcaklık şalterinin tanıtımlarının ardından bir prosesin bileşen yapısını anlatmıştır.

Yunus ÖZCAN, online olarak Kayse fabrikasının departmanlarının tanıtımını yapmıştır. Kompansatör ömür testi yapan, açısal, eksenel ve yanal test cihazlarının çalışması gösterildi. Kendi imalatları olan test cihazlarının yapısı, tercih edilen ürün gamları hakkında bilgi paylaşmıştır.  

Webinar katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona ermiştir.